batterijen bij

Zonneparken

Om zonnestroom op te slaan tot de zon onder is.
Voor meer zonnestroom op een kleinere aansluiting.
Om extra te verdienen aan de zon. Ook bij een negatieve stroomprijs.
voordelen

Balanceren

Van het stroomnet. Zodat ook anderen hier gebruik van kunnen maken.

Extra stroom

Door opslag van zonne-energie bij een negatieve prijs.

Netcongestie


Voldoende stroom voor zonnestroom waar het stroomnet vol zit.

Extra inkomsten

Door met batterijen in te spelen op de onbalans en reservemarkt.

Waarom Aq

De aansluiting is te klein

De batterij slaat de zonne-energie op tijdens een piek in productie of als het stroomnet vol zit. En levert deze aan het stroomnet in de daluren. Als de zon onder is.

WAAROM AQ

Verdien meer met zonne-energie

De batterij slaat de zonnestroom op als de elektriciteitsprijs laag is. En levert deze aan het stroomnet bij een hoge prijs. 

In Nederland is de stroomprijs afhankelijk van het weer. Bij veel wind en zon is de stroomprijs vaak negatief. Nu worden nog veel zonneparken bij een negatieve stroomprijs uitgezet. Zonde vinden wij. Met een batterij bij het zonnedak of -park  deze stroom blijven produceren en slaat de batterij de stroom op tot de prijs hoger is. Als de zon onder is bijvoorbeeld.

Waarom Aq

Verdien meer aan de aansluiting

Ons real time optimalisatie platform stuurt de batterij slim aan. Bij onbalans in het stroomnet slaat de batterij de geproduceerde windenergie tijdelijk op. Tot het stroomnet weer in balans is. 

Als de zon niet schijnt, gebruikt de batterij stroom van het net om te balanceren. Een extra verdienmodel op dezelfde aansluiting dus.

projecten

Zonneparken

AQ ontwikkelt al batterijen bij zonnedaken en -parken. Samen met de eigenaar van het zonnedak of zonnepark. Kleine projecten van 100 KW tot grote projecten van meer dan 15 MW.

AQ Dalfsen

Een AQ van 1 MW en 2 MWh bij een boerderij met biogas installatie en zonnepark in Dalfsen. AQ ontwikkelt dit project in samenwerking met Huisman.

AQ Klimaatpark Kerkendijk

Een AQ van 5 MW en 10 MWh bij het klimaatpark in Someren. AQ ontwikkelt dit project in samenwerking met Nederland Opgewekt.

Veelgestelde vragen

FAQ

We ontwikkelen projecten van 100kW tot >20 MW. Bij kleine projecten kunnen we ook met beperkte ruimte al een batterijsysteem installeren. Bijvoorbeeld in de technische ruimte of langs een buitenmuur.

AQ heeft een goede kijk op de succesfactoren, risico’s en haalbaarheid van batterij projecten. We kunnen deze samen met u doornemen en onderzoeken of uw locatie geschikt is voor een batterij.

Samenwerken zit in ons bloed. AQ is een samenwerking tussen D4 en Recoy. Wij geloven dat door samenwerking het eindresultaat altijd groter is dan de som der delen. 

AQ ontwikkelt en investeert in batterij projecten samen met de partijen die een netaansluiting hebben. We delen de kosten en de opbrengsten. Samen uit, samen thuis.

Als u niet kan of wil investeren in batterijen, maar wel een batterij wil toevoegen aan uw zonnedak of -park, dan kan AQ de capaciteit van u huren en de winst met u delen. Of u kunt een batterij van ons leasen.

Neem contact op voor de mogelijkheden. 

AQ kan een Quick Scan uitvoeren en de haalbaarheid van batterijen bij uw bedrijf bepalen. De te nemen stappen staan bij werkwijze.

Neem voor de eerste stap contact op met Richard via richard@aq-storage.nl of +31 6 51 798  468

Een batterij bij een zonnepark helpt om de beschikbare energie efficiënter te gebruiken en zo de operationele kosten te verlagen. Het kan ook bijdragen aan het verminderen van de belasting van het elektriciteitsnet en helpen om de energielevering te stabiliseren.