Opslag voor

Grootverbruikers

Bij groei van uw bedrijf. Bij netcongestie.
Of om aan uw netaansluiting te verdienen.
toepassingen

groei

Uw bedrijf groeit. U heeft een hoger elektriciteitsgebruik. Met pieken in de elektriciteitsvraag. Door deze op te vangen met een batterij hoeft u niet te investeren in een grotere netaansluiting.

Netcongestie

Uw bedrijf groeit of u vestigt een nieuw bedrijf én het elektriciteitsnet zit vol. Door een batterij kunt u met een kleinere elektriciteitsaansluiting toch groeien of vestigen.

Extra inkomsten

Veel netaansluitingen worden deels onbenut. Zoals 's nachts. Een batterij kan dan juist extra inkomsten genereren. Door met Recoys optimalisatie software te handelen op de onbalans- en reservemarkten. Een mooie verdienmodel dus.

Waarom Aq

Uw aansluiting is te klein

Door een batterij achter uw aansluiting te plaatsen kunt u uw beschikbare vermogen voor uw bedrijfsprocessen flink verhogen. De batterij laad op bij voldoende capaciteit in het stroomnet. En ontlaad bij een vol stroomnet of een  piek in uw stroomverbruik.

Ons realtime optimalisatie platform zorgt dat de batterij vol is als uw bedrijfsproces het nodig heeft en dat de batterij in de overige uren verdient aan handel op de onbalans- en reservemarkten. Een extra verdienmodel voor uw aansluiting én een oplossing voor het stroomnet.

WAAROM AQ

Verdien meer met uw aansluiting

De capaciteit van veel elektriciteitsaansluitingen wordt niet volledig benut of slechts op bepaalde tijden benut. Aan deze capaciteit kunt u verdienen door met een batterij het stroomnet te balanceren.  Ons realtime optimalisatie platform stuurt de batterij aan op de day ahead markt, onbalansmarkt en reservemarkten van Tennet. 

projecten

Groot verbruik

AQ ontwikkelt al met verschillende partners batterij projecten. Kleine projecten van 100 KW tot grote projecten van meer dan 15 MW.

AQ Hollands Kroon

Een AQ van 5 MW en 10 MWh bij een grote kas in de kop van Noord-Holland: Wieringermeer. AQ ontwikkelt dit project in samenwerking met Rainbow Growers. Door de slimme combinatie met WKKs is het project ook van grote waarde als regelvermogen op de AFRR markt.

Lees meer

Energiecampus Leeuwarden

Een AQ van 2 MW en 4 MWh op de Energiecampus Leeuwarden. Dit project ontlast het stroomnet van Liander tijdens piekmomenten en is aangesloten op het zonnepark en de Bio-LNG installatie.

Lees meer
Veelgestelde vragen

FAQ

AQ ontwikkelt en investeert in batterij projecten samen met grootverbruikers die een netaansluiting hebben. We delen de kosten en de opbrengsten. Samen uit, samen thuis.

Als u niet kan of wil investeren in een batterij, maar wel wil verdienen aan uw aansluiting, dan kan AQ de capaciteit van u huren en de winst met u delen. Of u kunt een batterij van ons leasen.

AQ kan al een batterij plaatsen van 100 kW bij elke aansluiting. 

Heeft u een 3 x 80 A aansluiting, dan is deze ook geschikt voor een grote batterij van > 500kW. Als u zonnepanelen op uw dak heeft en u ontvangt hiervoor SDE+, dan is uw aansluiting in ieder geval groter dan 3 x 80 A en dus geschikt voor een batterij systeem.

AQ biedt slimme batterijoplossing die achter de aansluiting van de grootverbruiker wordt geplaatst om het beschikbare vermogen te verhogen. Zodat bedrijfsprocessen kunnen elektrificeren of om groei te ondersteunen.

De batterij laadt op bij voldoende capaciteit in het stroomnet en ontlaadt bij een vol stroomnet of bij een piek in het stroomverbruik van de grootverbruiker. Het realtime optimalisatieplatform van AQ zorgt ervoor dat de batterij vol is wanneer het bedrijfsproces het nodig heeft en dat de batterij in de overige uren verdient aan handel op de onbalans- en reservemarkten.

Met een batterij kan de capaciteit van een aansluiting die niet volledig wordt benut, alsnog worden gebruikt om te verdienen aan handel op de onbalans- en reservemarkten. Een extra opbrengst voor bedrijven terwijl u helpt het stroomnet te balanceren.

Een batterij gaat nu ongeveer 10 jaar mee. De levensduur van een batterij is met name afhankelijk van het aantal cycli dat een batterij maakt. Één cyclus is als de batterij één keer oplaad en één keer ontlaad. 

De batterij technologie ontwikkelt zich snel. Het aantal cycli van een batterij neemt toe. AQ verwacht dus ook dat de levensduur snel langer wordt. 

De benodigde ruimte hangt af van hoeveel energie die wordt opgeslagen. Een batterij-opslagsysteem kan variëren in grootte van een kleine kast (zoals een server kast) tot een grote container. De kasten worden binnen of buiten geplaatst.

Het is belangrijk om rekening te houden met de ventilatie- en veiligheidseisen bij het kiezen van een locatie voor de installatie.

AQ kan een Quick Scan uitvoeren en de haalbaarheid van batterijen bij uw bedrijf bepalen. Neem hiervoor eenvoudig contact op via richard@aq-storage.nl of +31 6 12345678

Tussen een eerste gesprek en het moment dat de batterij draait zit ongeveer een jaar. De doorlooptijd wordt met name door de vergunningverlening en levertijd bepaald.

Dat kan zeker. AQ integreert alle energie stromen. AQ voorspelt de opbrengst van uw zonnepanelen, uw gebruik, de stroomprijzen en prijzen op de onbalans- en reservemarkt.