Een samenwerking

EFI & D4

Wij geloven dat energieflexibiliteit essentieel is in een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem. Elke stroomaansluiting is van waarde.
purpose

onze visie

Together we develop the future energy system.

onze missie

Wij geloven dat energieflexibiliteit essentieel is in een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem.

Elke stroomaansluiting is van waarde. Om deze te verzilveren ontwikkelen wij batterijen die optimaal inspelen op de lokale situatie en energiemarkt. We ontwikkelen AQ. Projecten waarin we geloven en waarin we durven te investeren.

onze kernwaarden

Wie wij zijn en hoe wij projecten ontwikkelen is gebaseerd op onze kernwaarden: verantwoord, met lef, in connectie en met commitment.

D4

Een jong en groeiend duurzaam ontwikkelbedrijf. Wij geloven dat Nederland barst van duurzame en innovatieve ideeën en kansen. Om deze daadwerkelijk te verzilveren; initiëren en ontwikkelen wij duurzame energieprojecten. Projecten waarin we geloven en waarin we durven te investeren. Dit doen we volgens onze D4.approach. Deze is gericht op het verkrijgen van draagvlak, beheersen van risico’s en het creëren van duurzame waarde.

We initiëren en ontwikkelen projecten gestructureerd en met aandacht. Hierdoor rennen we niet blind op ons einddoel af. We houden focus op de zaken die op dat moment nodig zijn om volgende stap te zetten richting realisatie van een project.

D4 ontwikkelt naast batterijen ook aardwarmte en warmtenetten in de regio Rijnland om huizen en bedrijven te verwarmen. En Bio-LNG installaties in Leeuwarden, Delfzijl en Gent om het vrachtwagentransport te verduurzamen.

EFI

Energy Flexibility Investments BV investeert in flexibele apparaten waaronder e-boilers en stationaire batterijen. Deze investeringen gebeuren via dochtermaatschappijen: P2H BV voor e-boilers en AQ Storage BV voor batterijen. Op deze manier draagt EFI BV bij aan het flexibeler maken van de energievoorziening. Vanwege de toename van de hoeveelheid wind- en zonne-energie die wordt geproduceerd zal het namelijk steeds vaker voorkomen dat er veel elektriciteit wordt gegenereerd. Door op deze momenten e-boiler aan te schakelen en batterijen te laden kunnen we er voor zorgen dat deze energie niet verloren gaat en juist nuttig wordt aangewend.

AQ.Team

Mark Kremer

Product ontwikkelaar. Met zijn diepgaande kennis van energiemarkten en data gedreven optimalisatie technieken kan AQ energieflexibiliteit totaal benutten.

Michiel Ottevanger

Project ontwikkelaar. Met veel kennis van projectontwikkeling zorgt hij voor een gedegen ontwikkeltraject.

Jonathan Heijn

Project ontwikkelaar. Een echte aanpakker. Coördineert vanaf de Discover fase de ontwikkeling van projecten.

Sjoerd Wittkampf

Financieel specialist. Zijn achtergrond in corporate finance en technology gebruikt hij om kansen te formuleren en analyseren. En projecten te financieren.

Richard van Pelt

Eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe batterij projecten. Kent de energiemarkt van A tot Z.

Robert Kleiburg

Overziet de grote lijnen. Met jarenlange technische ervaring en zicht op de lange termijn ontwikkelingen in de energiemarkt. Zodat we nu al plannen voor de batterijmarkt van de toekomst.

douwe faber

Overziet de grote lijnen. Initiator van nieuwe projecten. En verbinder tussen partijen.

Tamara Houweling

Vergunning specialist. Met oog voor detail en een juridische achtergrond. Zodat de batterij past in de omgeving.

Frouke slager

Juridisch en office manager. Frouke zorgt voor de juiste contracten. En regelt alles achter de schermen.

klaaskezwerver.jpeg

Klaaske zwerver

Controler. Met oog voor de cijfertjes achter de komma. Zodat de bedrijfsvoering inzichtelijk is en soepel loopt.

lieselotte dekenga

Marketing en communicatie. Voor een helder verhaal. Zet AQ op de kaart met brede ervaring in de energiesector.