werkwijze

Slimme batterijen

Achter elke aansluiting.
werkwijze van AQ

samen investeren

De netaansluiting is van waarde. En zeker met een batterij. Daarom wilt u hierin investeren.

AQ heeft expertise en software om het batterijproject te ontwikkelen, te bouwen en te optimaliseren. Zo verdient de batterij zichzelf snel terug. Samen uit, samen thuis.

leasen

Wel de voordelen van een slimme batterij en de expertise van AQ. Zonder investering.

capaciteit als service

De netaansluiting of capaciteit op het stroomnet is onvoldoende voor uw bedrijf om te groeien of vestigen.

AQ organiseert alles voor voldoende capaciteit. Zonder investering. En kosteneffectief.

Samen investeren met Aq

En samen ontwikkelen

In de projectontwikkeling en in de exploitatie brengt AQ haar expertise in. Samen richten we een batterijbedrijf op. AQ organiseert de vergunningen, financiering, juiste contracten en ontwerpt de installaties. We investeren samen. En AQ optimaliseert de batterij met haar real time optimalisatie platform. En zorgt voor voldoende capaciteit voor uw bedrijf of wind- of zonnepark.​
leasen van AQ

Zonder investering

Zodat uw bedrijf kan groeien of uw zonnedak bij een negatieve stroomprijs alsnog kan produceren. De batterij balanceert daarnaast met ons realtime optimalisatie platform het net. Een extra verdienmodel dus.
capaciteit als service van Aq

Uw aansluiting is te klein

AQ organiseert alles dat nodig is voor extra capaciteit. Zoals slimme transport- en aansluit overeenkomsten, de batterij, vergunningen, financiering en slimme software. Die zorgt dat de batterij vol is als uw bedrijfsproces het nodig heeft.

U huurt de benodigde capaciteit van AQ. Kosteneffectief en eenvoudig.

d4 Framework

Werkwijze

Hoe we samen AQ energieprojecten ontwikkelen

Dream

Fase 1: We doen een Quick Scan. We dimensioneren de juiste batterij voor de locatie. We identificeren de kansen en risico's. En we maken een business case berekening. Nu weten we of een project kansrijk is. We nemen samen het besluit om door te gaan naar de .Discover fase als we in het project geloven. En er dus in durven te investeren.

Discover

Fase 2: We brengen betrokkenen en hun belangen samen in het project. We gaan in gesprek met de netbeheerder en de gemeente over capaciteit, vergunningen en andere vereisten. We bouwen de business case in meer detail, we verminderen onzekerheden en we kwantificeren projectrisico’s. Om tot het meest waardevolle projectresultaat te komen.

Samen stellen we een ontwikkelplan op en maken we afspraken over de samenwerking.

Develop

Fase 3: De detail engineering vind plaats. We sluiten de nodige contracten en regelen financiering, vergunningen en subsidies. Tegelijkertijd plannen we de realisatiefase en coördineren we alle andere zaken die nodig zijn voor de realisatie en exploitatie van het project. We blijven actief in verbinding staan met alle betrokkenen.

Aan het einde van de .Develop fase nemen we de finale investerings beslissing (FID) zodat we kunnen starten met de bouw en installatie van de batterij.

Deliver

Fase 4: Nu starten we echt met de bouw van het project. De batterij optimalisatie software wordt ingeregeld zodat de batterij zijn werk kan doen!

AQ ontwikkelt gedreven. Een fijn team om mee samen te werken. Dat geeft vertrouwen voor onze gezamenlijke investering.

RECOY's Real time optimalisatie platform

Slimme software

waarmee we de batterij op het juiste moment laden en ontladen

Optimalisatie

Met behulp van Machine Learning technologie voorspelt Recoy de APX- en onbalans prijzen, wat de productie is van eventueel aanwezige zonnepanelen en van de stationaire batterij-capaciteit. Dit combineert Recoy met voorspellingen van de reservemarkt en day ahead markt. Hiermee bepaalt Recoy wat de goedkoopste momenten zijn om de batterij te laden. Wanneer de batterij moet ontladen. En wanneer de batterij vol moet zijn om pieken in het verbruik achter de meter op te vangen. Het platform stuurt de batterij vervolgens op de juiste manier aan.

Slim laden

Het realtime optimalisatie platform gebruikt ook data uit het transport management systeem of de dienstregeling om voor elk voertuig te bepalen wat de vertrektijd is en wat de goedkoopste momenten zijn om op te laden. Deze laadprofielen worden verdeeld over de verschillende laadstations, waarmee wij er voor zorgen dat het voertuig wordt geladen op momenten dat de onbalans prijs laag of zelfs negatief is en op momenten dat er zonnestroom aan het net wordt teruggeleverd.

Batterij dimensionering

Recoy modelleert de zonnestroom productie, het stroomverbruik, de verschillende stroommarkten en de batterij performance om de beste batterij te ontwerpen en dimensioneren. Om zeker te zijn dat er altijd voldoende capaciteit beschikbaar is. En om de batterij optimaal te verwaarden.