batterijen bij

Windparken

Voor meer windenergie op een kleinere aansluiting. Om extra te verdienen aan de wind. Ook bij een negatieve stroomprijs.
Toepassingen

Balanceren

Van het stroomnet. Zodat ook anderen hier gebruik van kunnen maken.

Extra stroom

Door opslag van windenergie bij een negatieve prijs. Als het waait en de zon schijnt.

Netcongestie


Voldoende stroom voor windenergie waar het stroomnet vol zit.

Extra inkomsten

Door met batterijen in te spelen op de onbalans en reservemarkt.

Waarom Aq

De aansluiting is te klein

De batterij slaat de windenergie op tijdens een piek in productie of als het stroomnet vol zit. En levert deze aan het stroomnet in de daluren.

WAAROM AQ

Verdien meer met windenergie

De batterij slaat de windenergie op als de elektriciteitsprijs laag is. En levert deze aan het stroomnet bij een hoge prijs. 

In Nederland is de stroomprijs afhankelijk van het weer. Bij veel wind en zon is de stroomprijs vaak negatief. Nu worden veel windmolens bij een negatieve stroomprijs uitgezet. Zonde vinden wij. Met een batterij bij het windpark kan de windmolen door draaien en slaat de stroom de stroom op tot de prijs hoger is.

Waarom Aq

Verdien meer aan de aansluiting

Ons real time optimalisatie platform stuurt de batterij slim aan. Bij onbalans in het stroomnet slaat de batterij de geproduceerde windenergie tijdelijk op. Tot het stroomnet weer in balans is. 

Als het niet waait, gebruikt de batterij stroom van het net om te balanceren. Een extra verdienmodel op dezelfde aansluiting dus.

projecten

Windparken

AQ ontwikkelt al batterijen bij windmolens. Samen met de eigenaar van het windpark. Kleine projecten van 100 KW tot grote projecten van meer dan 15 MW.

AQ Hallum

Een AQ van 2 MW en 4 MWh bij één van de acht windmolens in Hallum. AQ ontwikkelt dit project in samenwerking met Binnema.

Veelgestelde vragen

FAQ

We ontwikkelen projecten van 100kW tot >20 MW. Bij kleine projecten kunnen we ook met beperkte ruimte al een batterijsysteem installeren. Bijvoorbeeld in de technische ruimte of langs een buitenmuur.

AQ heeft een goede kijk op de succesfactoren, risico’s en haalbaarheid van batterij projecten. We kunnen deze samen met u doornemen en onderzoeken of uw locatie geschikt is voor een batterij.

Samenwerken zit in ons bloed. AQ is een samenwerking tussen D4 en Recoy. Wij geloven dat door samenwerking het eindresultaat altijd groter is dan de som der delen. 

AQ ontwikkelt en investeert in batterij projecten samen met de partijen die een netaansluiting hebben. We delen de kosten en de opbrengsten. Samen uit, samen thuis.

Als u niet kan of wil investeren in batterijen, maar wel een batterij wil toevoegen aan uw zonnedak of -park, dan kan AQ de capaciteit van u huren en de winst met u delen. Of u kunt een batterij van ons leasen.

Neem contact op voor meer mogelijkheden.

AQ kan een Quick Scan uitvoeren en de haalbaarheid van batterijen bij uw bedrijf bepalen. De te nemen stappen staan bij werkwijze.

Neem voor de eerste stap contact op met Richard via richard@aq-storage.nl of +31 6 51 798  468